Odštartoval 16. ročník Najmilšieho koncertu roka

01.04.2006 Prešov

Prešov 1. apríla (TASR) - Vystúpenie približne 120 detí z 11 detských zariadení odštartovalo dnes v Prešove cyklus ôsmich podujatí 16. ročníka Najmilšieho ko...
Prešov 1. apríla (TASR) - Vystúpenie približne 120 detí z 11 detských zariadení odštartovalo dnes v Prešove cyklus ôsmich podujatí 16. ročníka Najmilšieho koncertu roka. Jeho mottom sú slová To som ja.

Predseda spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar Jozef Mikloško po skončení programu pre TASR vyjadril spokojnosť s nastavenou úrovňou kvality. \"Už viackrát sme sa presvedčili, že prešovská prehliadka veľmi dobre odštartuje naše podujatie, \" konštatoval. Podľa predpokladu spoločnosti sa v rámci jednotlivých koncertov predstaví 1200 detí z detských domovov (DD) a zariadení náhradnej starostlivosti.
Podľa Andrey Mackovej, regionálnej manažérky pobočky spoločnosti v Prešove, ktorá koncert pripravila, najväčšiu zásluhu na tom, že deti sú cieľavedomé v predvádzaní svojho talentu majú vychovávatelia. Na dnešnom koncerte deti z DD, špeciálnych základných internátnych a odborného učilišťa internátneho predviedli spev, tanec, divadlo, interpretáciu vlastných skladieb. Porota udelila ceny vo viacerých kategóriách, ale to, kto bude reprezentovať Prešovský kraj na celoslovenskom finále v Bratislave 10. júna bude známe až po skončení všetkých regionálnych prehliadok.
 

Vyberte región

mark